Print deze pagina

Schoorsteen vervangen

Wanneer er na een inspectie van de schoorsteen blijkt dat er te veel mankementen aan de schoorsteen zit dat het onmogelijk is het te repareren. Dan is er nog maar een optie mogelijk, het vervangen van de totale schoorsteen.

-          De schoorsteenkop is in het verleden te dun gestort en te weinig cement gebruikt. Waardoor het poreus is en barsten in de schoorsteenkop zitten, waardoor het vocht doorlaad.

-          De schoorsteenpot begint door vocht en vost steeds verder af te brokkelen.

-          Doordat in het verleden te weinig cement in de metselmortel heeft gedaan en er vocht door weersinvloeden in het metselwerk trekt. En door bevriezing de schoorsteen gaat zetten, waardoor er barsten in het metselwerk ontstaan.

-          Het lood is door slijtage door de jaren heen dunner geworden. Waardoor er scheurtjes in het lood verschijnen. En in het verleden heeft men het lood niet vergenoeg in het metselwerk ingemetseld.

Wanneer men helemaal opnieuw begint met het opmetselen van een schoorsteen. Dan gebruikt men ook loodloketten om 100% zeker van te zijn dat het water dicht is.