Print deze pagina

Onderhoudsvrij

Om gevels van huizen onderhoudsvrij te maken moet je naar verschillende dingen kijken.
O.a. bouwconstructie,vochtbestendig, vuilafstotend,   vrij van barsten, met behoud van architectuur. Zo ontstaat van nieuwbouw tot monumenten duurzaam onderhoudsvrij beter gezegd onderhoudsarm.

 Want als je door vuil of weersinvloeden de oorspronkelijke kleuren of structuur wilt behouden heeft het toch soms een reinigingsbeurt of onderhoudsarme (duurzaam)  onderhoud nodig. Zoals gevelstenen, glas kunststof, aluminium en beton.

 Door de bouw materialen constructief goed aan te brengen voorkom je dat een product een andere materiaal extra belast of aantast. Theorie is kennis, praktijk is kunde, dus oefening baart kunde wat door vakmanschap vrij van onderhoud kan worden. Meestal zie je dan ook dat materialen die vervangen moeten worden van de buitenkant woning door foutief verkeerd zijn aangebracht of door extra belasting van een andere materiaal (kracht) zijn aangetast. Dit heeft niets te maken met hoe hard of poreus een materiaal is. Natuurlijk is het wel zo dat als een materiaal poreus is eerder vocht of vuil aantrekt, opslaat maar dat hoeft kwalicatief nog geen probleem te zijn. Of de duurzaamheid te beïnvloeden. Vrij van onderhoud is voorkomen van zie weersinvloeden of duurzaamonderhoud.