Print deze pagina

Beton reinigen

Overal komen we beton tegen in de samenleving. Denk hierbij maar aan betonnen vloeren, gestucte gevels, galerijvloeren, balkons, geluidschermen, enz. En door de jaren heen raakt het vervuilt en dat kan komen door weersinvloeden maar ook door toedoen van mensenhanden (graffiti).
En omdat er zo veel soorten beton zijn en beton een open structuur heeft en ook heb je schoon beton (dit kan ook in meerdere kleuren zijn) of geschilderde beton.

Ze zijn goed te reinigen met of zonder gevelreinigingsmiddel te gebruiken. Doordat er zoveel soorten beton zijn zoals gladde beton, grind beton, gewassen grindplaten, bewerkte beton en enz is het niet zo vanzelfsprekend welke methode men moet toepassen.
Doordat de poetslaag vaak erg dun is en het gemakkelijk kan beschadigen met streken er op te krijgen. Als men de druk niet te hoog kan zetten kan men stoomcleaning toepassen, wat weer een grotere en indringende effect heeft.
Mocht men echter alleen aan de oppervlakte van de beton een vervuiling moeten verwijderen (denk hierbij aan verf, graffiti en enz) en de poetslaag is onaantastbaar dan kan men het eenvoudigste sandwashing toepassen.

Wanneer de beton schoon is dan is het raadzaam om het te impregneren met een kleurloze vloeistof en wat uitstekend geschikt is voor de dieptebescherming van de beton. En waardoor het mindersnel weer vuil aan pakt.
Begin.