Print deze pagina

Duurzaam onderhoud

Duurzaam onderhoud betekend niet alleen tijdelijk onderhoudt vrij, maar langdurig vrij zijn van zorgen en overlast. Met garantie,doordat onze firma geen b.v. is maar een vof. Zal indien er toch ooit (wat gelukkig nog nooit is gebeurd) slecht werk worden geleverd. Dan zal de directe persoon dus ook privé aansprakelijk zijn en niet zo als bij een b.v. failliet en de garantie vervalt. En het zelfde bedrijf gaat weer onder een andere naam zo weer verder. Wel zo’n prettig gevoel dat onze vof niet alleen maar woorden zijn maar ook feiten (garantie).
Iedereen wil duurzaam onderhouds arm of onderhouds vrij. Begin dan ook met bouw constructief zo te bouwen of onderhoud dat (eventuele) zwak materiaal goed beschermd worden. Denk hierbij aan een houtenkozijn voorzien van verf of plaats een dakgoot als dat er niet aan zit ofstucadoorde plint er aan maken met een strookje grind.
 Waardoor het regenwater gemakkelijk weg kan zakken. Dit voorkomt indringing van water en vervuiling en dit tast de materialen aan.
Duurzaam onderhoud klinkt duur maar dat hoeft niet, kijk bij onderhoud naar de oorzaak. En wat ook heel belangrijk is dat is ventilatie. Ventilatie zorgt er voor dat natte vlekken en condens  weer kan drogen en dat de isolatie kan ademen (ventilatie).
Door bij oude gebouwen de slechte eigenschappen (zwakke materialen) te vervangen, daarmee verduurzaam je het gebouw. 
Kijk maar eens bij de kennis van een aannemersbedrijf.