Print deze pagina

Kraaienkap

Kraaien zoeken ook een plekje om hun nest te bouwen. En dat doen ze vaak in de rookkanaal (schoorsteen kanaal). En ze zijn zeer vakkundig in het bouwen van hun nesten. Ze stoppen de rookkanaal helemaal vol met takken, bladeren, hooi en alles wat ze maar vinden. Ze stoppen de rookkanaal helemaal vol met alle gevolgen van dien. De schoorsteen zal niet goed meer trekken en waardoor er schoorsteenbrand kan ontstaan. Zeker niet minder erg, er kan stank overlast ontstaan door organische resten die aan het verteren zijn. Het is daarom raadzaam om een kraaienkap op uw rookkanaal te hebben.

Kraaienkappen zijn er in verschillende vormen

-          Aluminium kraaienkap

-          Boldraadrooster

-          Regenkap

Er zijn nog wel meer soorten schoorsteen kappen die op de schoorsteen kanaal gemonteerd kunnen worden. Maar die hebben vaak betrekking op het trekken van de schoorsteen. Bijvoorbeeld een roterende kap bevordert de trek met 50% tot 70% in uw kanaal.

En je hebt nog de sier schoorsteen kappen. De naam zegt het al, het is voor de sier maar heeft ook wel als functie, het beschermen van de schoorsteenkop. De schoorsteenkop staat dan niet vol in het weer, de kap fungeert als paraplu. Dit laatste effect  kan men ook verkrijgen door een prefab schoorsteenplaat er op te laten plaatsen.
Begin.