Print deze pagina

Raamdorpel elementen

De Prefab raamdorpel elementen worden door ons zelf fabrieksmatig gefabriceerd. Het belangrijkste voordeel van een prefab raamdorpel ten opzichte van het tradioneel vermetselen van
raamdorpelstenen is:

- Het is sterker. Het voegwerk bestaat uit het zelfde lijm waarmee de elementen worden verlijmt, het lijm is te gelijkertijd de voeg en is een geheel en is daardoor extra slijtvast. Het slijten van het voegwerk behoort bij prefabraamdorpel elementen tot verleden tijd en is daardoor onderhoud vrij.

- Is altijd tot boven in de nok (ook wel de hak genoemd) gevoegd en vol. Dit is bij traditioneel inwassen van de raamdorpel bijna onmogelijk. En dit is wel van groot belang omdat het veel te voorduren heeft.

- Het is goedkoper dan het traditioneel metselen want het bespaart tijd, denk maar eens aan wat voor tijd het kost om een hoekdorpel te zetten en het is minder weers afhankelijk (regen).

- Eenvoudig te monteren.

- Men kan zo sneller een bouw realiseren want het werk op de werkvloer is stukken sneller klaar.

- Het is altijd strak van lijn (recht en vlak) dat is moeilijk te evenaren als je langs een touwtje heen metselt, dan zit er vaak wel iets in.

Door dit alles te samen is de keuze niet moeilijk want iedereen gaat voor duurzaamheid en goedkoop.