Print deze pagina

Bescherming

Door verschillende manieren van aantasting op gevels kan er doorslag of lekkage ontstaan. Inwerking van vocht(water) in het bouwmateriaal, tezamen met luchtvervuiling en microbiologische aangroei, kan zorgen voor schimmelvorming, ongedierte en het loslaten van verf en behang. Deze ongewenste watertransporten kunnen voorkomen of verholpen worden door een directe behandeling.

Mechanische (fysische) corrosie is vorstschade van materialen met een poreuze structuur zoals bakgevelsteen. De oorzaak hiervan is dat water indringt in de poriën van de steen, dat zet uit bij bevriezing (vorst) met als gevolg dat de steen barst of wordt aangetast aan de oppervlakte van de steen.

Chemische corrosie komt voor wanneer een grote variatie aan afvalgassen in contact komt met water. Dit kan ook zorgen voor afbraak van bindmiddelen in het bouwmateriaal wat kan leiden tot verkleuring en het zwakker worden van het bouwmateriaal (steen of voegmortel)

Biologische corrosie zoals algengroei en mos zorgt ervoor dat uw gevel of dak met gevelsteen en voegen of dakpannen niet meer tot uiting komt zoals dat ooit beoogt of gerealiseerd was.
In combinatie met de buitenlucht leidt dit tot verwering, vervuiling en schade aan gevel en dak.
De mate waarop dit gebeurd zal afhangen van de agressiviteit van het milieu waaronder regen of zure regen en de kwaliteit van het gevelmateriaal.
Impregneren met een hydrofoob product is vaak een uitstekende, rendabele en meest duurzame oplossing. Dit voorkomt condensvocht, doorslag of optrekkend vocht.
Wanneer een gevel geen water opneemt, kan het ook niet aangetast worden.
Enkele kenmerken van een goed product:

  • overschilderbaar
  • kleefvrij opdrogend
  • kleurloos
  • UV- bestendigd
  • Indringend vermogen (van min 3mm tot 5mm)