Print deze pagina

Olivinezand

Olivinezand is een staal zand soort dat gebruikt wordt voor stralen in combinatie met water om stof ontwikkeling te beperken. Het is een tamelijk bros product, de hardheid van olivine is ±6,5 en 7 op de schaal van mohs en verkrijgbaar in verschillende korrelgrootte (mm).
- De kleur is —bruin —grijs —groen.
- Het minerale straalmiddel bezit geen vrije kwats.
- Het product is geschikt voor eenmalig gebruik.
- Het milieu —vriendelijke olivinezand wordt gebruikt bij o.a. verschillende gevel reinigings technieken, door zijn basis gesteente bindt en neutraliseert, zonder afval stoffen (reststoffen) achter te laten.
- Bezit geen silica en is ijzervrij.

Door TNO onderzocht waardoor het voldoet aan de gestelde milieu en arbeid eisen zoals kwartstof. Dat is stof dat vrij komt als de straalkorrel tegen de gevel of de te stralen object komt, en kapot vliegt (ontploft), deze vrijgekomen stof heet kwatstof.

Daardoor wordt het product bij sandwashing, softstralen, micronevelstralen, natstralen en nevelstralen gebruikt. Door zijn scherpe kantige vorm uiterst geschikt om grondig te reinigen zonder diepe inslag op de ondergrond in combinatie met water. Het heeft als voordeel minder materiaal verbruik door dat de oppervlakte van de zandkorrel groter wordt i.v.m. de water filmpje er omheen. Waardoor het water het vuil los weekt (spoelt) en de zandkorrel het vuil weg poets .
Zonder dat er inslag in de steen of object veroorzaakt wordt.
Zie torbostralen